2015 m. gegužės 30 d., šeštadienis

Paslėpti drabužiai

Sveikos, mielos skaitytojos :)


Turiu jus nuvilti, bet šis įrašas tikrai nebus mistiškas, kaip galėjo pasirodyti iš jo pavadinimo, ar paveiksliuko ir juolab nebus detektyvinis, nes niekas nepavogė ir nepaslėpė mūsų drabužių...nors, iš dalies taip būtų galima jį pavadinti detektyviniu. Galėsite pasijausti tikru Šerloku Holmsu, beieškodamos drabužių pėdsakų.

Šis įrašas tikriausiai bus aktualesnis toms, kurios dalyvauja konkursuose, ar šiaip mėgsta dirbti su įvairiomis programomis, kurių galimybės leidžia piešti ar perdaryti lėlės drabužius. Tačiau galbūt ir plačiajai auditorijai tai pasirodys smagus ir įdomus užsiėmimas.

Kažkada esu žadėjusi parodyti, kaip yra randami paslėpti žaidimo drabužiai.Atradusi laisvą minutėlę, pabandysiu aiškiai su paveikslėliais ir filmuku viską jums paaiškinti ir pademonstruoti. Jei vis tiek kiltų bet kokių klausimų, susijusių su šiuo įrašu, drąsiai klausimą užduokit šio įrašo komentaruose.

Man, kaip ir daugumai panelių, žaidžiančių šiame žaidime, kartais pritrūksta drabužių, kuriuos galėčiau panaudoti kuriant derinį konkursui. Jei taip nutinka, pasitelkiu į pagalbą programą, susirandu paslėptus drabužių kodus ir uždedu juos lėlei, taip pabaigdama derinį. O, kad ir jūs galėtumėte susirasti drabužių, reikės truputį įgūdžių, kantrybės ir laiko.

Taigi, jaunieji detektyvai, pradėkime!
Visų pirma, kad rastumėme pilno dydžio drabužius, reikia susirasti ne pilno dydžio (sviestas sviestuotas:D), t.y. drabužių ikonėlių kodus.
Paimkime kaip pavyzdį batus, juos būna lengviausia surasti.
Tam, kad būtų aiškiau, sukūriau trumpą filmuką, kurio dėka, manau, visos peržiūrėjusios viską ir supras. Iš pradžių pamatysit kaip randami drabužiai, vėliau seks paaiškinimai, tuo atveju, jei kažko nesimatys gerai, nes įkėlus čia, vaizdo kokybė smarkiai suprastėjo, tačiau galima tikrai kažką įžvelgt(siūlau pasididinti vaizdą per visą ekraną) :)

Dabar jau tikrai rūbų ieškojimo pagrindus turite, galime judėti toliau.

Kaip jau žinote, žaidime yra 21 drabužių skyrius. Šie skyriai turi atskirus pavadinimus: batai, suknelės ir t.t. Tad ir koduose jie atitinkamai angliškai pavadinti(shoes, dress). Taip pat žinote, kad lėlės krūtinės dydžiai yra trys, koduose jie atitinkamai sužymėti nuo 1 iki 3. Ir tikrai pastebėjote, kad drabužių spalvų yra labai daug, ir kiekviena spalva turi savo atskirą, tačiau pastovų kodą. Tarkim, mums reikia juodo drabužio, vadinasi, įvesime skaičiuką "2", nes tai pastovus juodos spalvos kodas.
Pateikiu lentelę, kurioje yra visų spalvų kodai. Taip lengviau ieškoti drabužių, jei žinome, kad jis tikrai yra sukurtas vienos ar kitos spalvos.

Jei jums reikia surasti palaidinę, suknelę arba švarką, jie turės be spalvos skaičiuko dar vieną skaičių, žymintį krūtinės dydį. Kaip jau minėjau anksčiau, šis kodo skaičiukas gali kisti nuo vieneto iki trejeto.

Tarkim, turime suknelę (dress), kurios ikonėlės kodas yra "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/dress-5.png". Kaip jau supratote iš video, mums reikia "thumbs" žodį keisti į "model", po žodžio "dress" prirašyti "/dress". Šiuo atveju skaičiukas 5 žymi suknelės numerį, jo niekada nereikia keisti, jei jums reikia būtent šios suknelės. Pakeitus skaičiuką į 6 ar 4, jums atsiras visiškai kita suknelė. Grįžtam prie mūsų nuorodos. Kai jau perdarėm pagrindinius žodžius, dėliojame likusius skaičiukus nuorodos gale. Iš pat pradžių turime "...dress-5.png" Po 5 prirašome kūrinės  dydį. Galite skaičių rinktis nuo 1 iki 3. Paskui išsirenkame spalvą. Šios suknelės spalvos galimos penkios: 2, 4, 5, 24 ir 27. Tarkim, mes norime vidutinei krūtinei skirtos tamsiai žalios suknelės. Taigi, po skaičiuku 5 rašome: "...dress-5-2-27.png". Viskas, spaudžiame klaviatūroje "enter" ir turime pilno dydžio suknelę "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/dress/dress-5-2-27.png".

Būtų puiku, jei būtų taip lengva rasti drabužius, tačiau kūrėjai yra sugalvoję drabužių, kurie susideda iš dviejų dalių. Pavyzdžiui, ši suknelė susideda iš dviejų dalių. Kad rastumėme pilną suknelės dydį vėl keičiame pagrindinius žodžius. Po suknelės numeriu -429 pridedame iš pradžių krūtinės dydį, tarkim, "-3", vėliau pridedame po trejeto suknelės spalvą, žalią, žiūrint į lentelę matome, kad žalios spalvos skaičiukas yra penki, tad ir rašome "-5". Šioje vietoje, jei suknelė nebūtų sudaryta iš dviejų dalių jau matytume jos pilną dydį, tačiau taip nėra. Reiškia, po penketo mums reikia pridėti suknelės dalių skaičius. O dalys gali būti tik dvi, atitinkami yra ir dalių skaičiukai: "1" arba "2". Taip ir rašome: "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/dress/dress-429-3-5-1.png". Matome, kad trūksta suknelės galo, todėl vietoje paskutinio vieneto rašome dvejetą "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/dress/dress-429-3-5-2.png". Štai ir radome pilną suknelę.

Kad užtvirtinti šias žinias, siūlau dar kartu paieškoti šios kepurės-skrybėlės (hat). Turime pradinę ikonėlės nuorodą "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/hat-153.png". Kaip visada, "thumbs" keičiame į "model", o po "hat" prirašome "/hat". Ši skrybėlė yra juoda, vadinasi, po skrybėlės kodu 153 dedame brūkšnį ir rašome dvejetą(žymintį juodą spalvą). Spauskite "enter". Nesigavo? Taip, nes ši skrybėlė sudaryta taip pat iš dviejų dalių. Turite tokią nuorodą "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/hat/hat-153-2.png", po paskutinio skaičiaus, žyminčio juodą spalvą (-2) jums reikia prirašyti dalių pavadinimus, iš pradžių "-1", radus šią dalį, vienetą keiskite į "2":
http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/hat/hat-153-2-1.png
http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/hat/hat-153-2-2.png

Na, dabar jau tikrai turėtų jums būti aišku, kaip ieškomi seni drabužiai :) "Seni" sakau todėl, kad jų kodai skiriasi nuo naujų drabužių kodų. Seni drabužiai surandami daug paprasčiau, nei nauji. Prie naujų drabužių skaičiukų yra pridėtos ir raidės: b,c,t ir l.  Raidė "b" žymi krūtinės (angl. breast) dydį, pvz. įrašę "b1" turėsime mažiausiai krūtinei skirtą drabužį. Raidė "c" žymi drabužio spalvą (angl. color), parašę "c2" turėsime juodą drabužį. "t" naudojamas gan retai, tik kai drabužis turi pozą. Tarkim, "t1" reikštų šviesiausią odą (angl. tan), "t2" kiek tamsesnę ir t.t. Na, o raidė "l"(L mažoji-el) žymi drabužio dalį, rašytumėm "l1"(el vienas, ne vienuolika) arba "l2"(el du, ne dvylika).

Teoriją išmokom, imkimės praktikos.

Iš pradžių ieškokim lengviausiai randamo drabužio, kuris turi tik spalvos ir krūtinės skaičiukus. Ieškosim šių marškinių-palaidinės (shirt). Pagrindinis žodžių keitimas lieka naujiems drabužiams toks pats. "thumbs -> "model" "shirt" pridedame "/shirt". Po palaidinės skaičiuko 424 iš pradžių pridedame krūtinės (breast) skaičiuką, pritaikyta vidutinei krūtinei "-b2". Po krūtinės dydžio pridedame spalvos (color) skaičiuką "-c20". 20 todėl, kad palaidinė žydros spalvos. Gauname "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/shirt/shirt-424-b2-c20.png".

Dar lengviau yra randamos naujos kelnės, kurios turi tik spalvos skaičiuką. Pradinė nuorodą imkim tokią: http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/pants-281.png. Kaip visada, keičiame žodžius. Vėliau po kelnių pagrindinio kodo (281) pridedame raidę "c1", kadangi pagrindinė kelnių spalva - balta. Gauname "http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/pants/pants-281-c1.png"

Dabar ieškosim sijono, kuris sudarytas iš dviejų dalių, reiškia, reikės pridėti "l" (el) raidelę. Nuorodoje keičiame žodžius. Po pagrindinio sijono kodu 229 rašome -c1, vėliau -l1. Radome pirmą sijono dalį. Dabar "l1" keičiame į "l2". Tikiuosi, radote...na, jei ne, čia pirmoji (l1) sijono dalis.

Beliko tik pasikankinti ieškant drabužio su poza. Ieškosime šio palto. Taigi, keičiame pagrindinius žodžius nuorodoje. Vėliau pradedame dėlioti skaičiukus ir raides. Pagrindinis palto kodas - 263, po jo pirmiausia pasirenkame krūtinės dydį "-b2", vėliau spalvą "-c59", paskui palto dalį "-l1" ir vėliausiai reikiamos spalvos įdegį, nes paltas turi pozą - "t1".
Jei nieko neišeina, spauskit čia :D

Tikiu, kad tiek mano, tiek jūsų galvoje jau siaučia skaičių uraganai,todėl šiandienai, manau, tikrai pakaks skaičių ir raidžių, taip?

Kaip ir minėjau įrašo pradžioje, jei liko kažkokių neaiškumų, užduokite klausimą komentaruose, kai turėsiu laiko, būtinai atsakysiu :)

69 komentarai:

  1. labai labai didelis ACIU Liambai! aciu tau uz sio yraso ikelima! aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuo šiol tik dar ir dar labiau vertinsiu tavo darbą su naujų kolekcijų ir akcijų drabužių "išieškojimais".... Čia tikrai tiksliuko, o ne humanitaro proto reikia :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ir dar - tas filmukas "The Great Mouse Detective" vaikystėje buvo vienas mano mėgstamiausių iš turimų video kasečių krūvos ^^

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū ,Liamba, už šias pamokas ir įdėtą darbą! Likau nustebinta!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai pravertė jūsų paruošta pamokėlė. Turiu mažą klausymėlį- Kaip reikia ieškoti pilno fono??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Fonų galima ieškoti pagal šią nuorodą:
      http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/backgrounds/56.jpg
      Skaičių 56 gali keisti nuo 1 iki 56, taip rasi visus fonus, esančius žaidime. Kai kitą kartą atsiras naujas fonas, jo skaičiukas bus jau 57 :)

      Panaikinti
  6. O kaip reikia uzdeti ta ruba ant paneles?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei neturi drabužio žaidime, niekaip jo neuždėsi ant savo panelės.
      Kai randi pilno dydžio drabužį, išsisaugai jo paveiksliuką į savo kompiuterį. Tada įsijungi bet kokią programą, kurios galimybės, kaip jau ir minėjau, leidžia dėlioti tuos drabužius ant atsisiųstos lėlės(gali nufotografuoti savo lėlę tik su apatiniais, o tada jos paveiksliuką išsisaugoti). Programų gali rasti ir internete, tačiau aš nežinau per kokias programas leidžia tuos drabužius dėlioti. Aš esu atsisiuntusi paint.net, tad per šią programą ir kuriu viską. Be abejo tinka ir photoshop'as :)

      Panaikinti
  7. O kaip ieškoti šukuosenų???

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/hair/hair-171-1.png
      Va tai yra naujoji šukuosena pilno dydžio. Ieškoti tai pat ,,thumbs,, pakeiti į ,,model,, ir vėliau įrašai po ,,/hair,, dar viena ,, /hair,,. Šios šukuosenos skaičiau yra 171 o po jo reikia irašyti spalva šiuo atveju yra 1 spalva. Iš viso yra 16 šukuosenų spalvų. Manau padėjau :)

      Panaikinti
    2. Dėkui Liamba labai labai! :)

      Panaikinti
  8. Didelis ačiū Liamba ^^, bet truputi nukrypsiu. Su kokia programa darai tokuos darbelius kaip kambarys, pradžios paveiksliukai ir t.t?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū už paaiškinimus,Liamba, tikrai labai pravers :P

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oho, kaip išsamiai paaiškinta ;o Ačiū už šį įrašą, nes reiks mano klubietę nukreipti čia, nes ji taip pat nori išbandyti šias gudrybes :) Bei dėkui už tai, kad paaiškinai ką tos raidės reiškia, nes kaip jau ir mokėjau dėlioti tuos kodus išmokus iš forumo temos ,,Aprangos kodai", bet niekaip nesupratau kas čia per raidės :D Bet vistiek yra vienas klausimėlis: kaip rasti baldus, gyvūnėlius ir jų drabužius, sužadėtinio kūną ir jo veido detales bei drabužius? Iškart dėkui už atsakymą ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, reikės šiam įrašui papildymo, arba atskiro įrašo, kuriame parodyčiau, kaip surasi likusius neaptartus daiktus, nes, kiek matau, įrašas tikrai gan naudingas buvo. Pasistengsiu kuo greičiau "pagaminti" kitą įrašą, tad į savo užduotus klausimus atsakymus rasi jame, Graffita :)

      Panaikinti
    2. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    3. Ir dar norėjau pasidžiaugti, kad Paint.net žiauriai gera programa, kuria labai lengva dėlioti drabužius ir visa kitą ant panelės, ačiū, kad pasidalinai ^^ Anksčiau vargdavau su Picmonkey.com, o ši programa mane išgelbėjo nuo kančių :D Tik belieka išmokti visas programos gudrybes :)

      Panaikinti
  11. Nuostabu nuostabu nuostabu!Turbūt tai postas kuris man patiko labiausiai!Fantastika!Labai didelis ačiū Liamba!Šis įrašas labai pravertė!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Wow ! Koks išsamus įrašas , tikrai nudžiuginai tas kūrios dar nesusigaudo su šiuo reikalu , be to nuostabios iliustracijos , ir gif'ai labai smagiai nuteikia !

    AtsakytiPanaikinti
  13. Marzena, manau supainojo :D

    AtsakytiPanaikinti
  14. O kaip ieškoti akių, lūpų bei nosies?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Viskas nuostabu! Bet kaip reikia ieškoti rūbo per kodus, nors jo žaidime dar nėra, bet jau jis yra kažkur paskelbtas?

    AtsakytiPanaikinti
  16. tai tiesiog nuostabu Liamba man rodos kad tu kažkada būsi mokytoja:DDD

    AtsakytiPanaikinti
  17. Niekaip nerandu šių rankinių :(Man labai reikia :(
    http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/bag-334.png
    http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/bag-335.png
    http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/thumbs/bag-333.png

    AtsakytiPanaikinti
  18. Didelis ačiū, Liamba, labai pravertė :) Ar galėtum sukurti pamokėlę, kaip koreguoti panelės pozas per paint.net? Iš anksto ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labas :) Liamba norėjau pasiteirauti kaip tu tada ikeli paveikslėli padariusi su paint.net i superpanele?

    AtsakytiPanaikinti
  20. SVEIKOS,AŠ NEMOKU NAUDOTIS PAINT.NET,GAL KAS GALITE MAN PAAIŠKYTI,KAIP NAUDOTIS IR DARYTI FOTO KAIP JŪSŲ KLUBO BLOGAS?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveika, kviečiu užeiti į mūsų D.U.K. puslapį ir paskaityti 5 atsakymą ;)

      Panaikinti
  21. Sveikutes, o tam video, 5-ame punkte, paskutiniame sakinyje neturejo buti parasyta ne vertikalu, o horizantalu bruksni?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, taip turėjo :D Matyt, per tuos 7 mėnesius taip ir nepažiūrėjo šio video iki galo :D Užteko pradžioje esančios vaizdinės medžiagos ^^

      Panaikinti
    2. Mhm...tiksliai, pamirsau paklaust, o galetu kas nors sudeti visas sukuosenas: ir tas senas, ir neseniai atsiradusias, zodziu visas:P

      Panaikinti
    3. Bet dabar (bent jau man) tik baltas ekraniukas ir tiek:(

      Panaikinti
    4. Nežinau, man viską kuo puikiausiai rodo :/

      Panaikinti
  22. Nu ta prasme, man sukuosenas rodo, bet vaizdo iraso ne:P

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai ir aš ta pačia prasme - vaizdą įrašo rodo kuo puikiausiai. Tiesa, tikiuosi, jog žinai, kad šukuosenų vaizdas yra ne šiame, o kitame įraše apie kodus: http://forbes-club.blogspot.lt/2015/06/paslepti-drabuziai-ii.html

      Čia dėl visa ko, nes tikrai nežinau kur daugiau gali būti problema ^^

      Panaikinti
  23. O kaip uzdeti tuos drabuzius panelei?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ŠIŲ drabužių uždėti panelei per žaidimą negalima, jei neturi jų savo spintoje.

      Drabužių ir visi kiti kodai skirti mėgstančioms redaguoti panelių nuotraukas redagavimo programomis savo malonumui, kurti iliustracijas blog'ams, reklamoms ar sveikinimams ir t.t. ...

      Panaikinti
  24. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  25. TAIP AČIŪ JUMS!! ŽIAURIAI DĖKOJU!! LAABAI PADĖJOT!! GERIAUSIOS!!! ^^ ♥

    AtsakytiPanaikinti
  26. O jei daiktas keliu spalvu tai kokia spalva parašyti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tada reikia bandyti nuspėti, kokia yra pagrindinė drabužio gama ir išbandyti jos spalvos skaičiuką. Arba žiūrėti drabužinėje spalvos ikonėlę, kurią išmeta renkantis drabužį, kai jo turi kelias spalvas :)

      Panaikinti
  27. Sveikos šaunuolės, gal čia galima būtų parašyti kaip surasti pilną foną? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visi kiti kodai - fonų, šukuosenų, viso grožio salono, sužadėtinio, gyvūnėlių daiktų ir t.t. - yra išaiškinti "Paslėptų drabužių" II dalyje:

      http://forbes-club.blogspot.lt/2015/06/paslepti-drabuziai-ii.html

      Panaikinti
  28. Tikrai nuostabu! Reikės visas paneles pamokyti dar daugiau gudrybių:) Dievinu jus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, dievinti čia nieko tikrai nereikia, tačiau smagu, jog įrašas paliko įspūdį ;)

      Panaikinti
  29. Žiauuuriai padėjo šis jūsų įrašas, tik kilo vienas klausimėlis - kai ieškai naujų drabužių, kokia eilės tvarka reikia surašyti visas tas raideles (c, t, b, l)?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tvarka yra palto, kurio ieškoti mokė Liamba šiame įraše kode:
      http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/coat/coat-263-b2-c59-l1-t1.png

      Jei drabužis turi tik, pavyzdžiui, krūtinės dydį ir spalvą, tai ir kodas dėliojasi tik iš šių indikatorių, pagal tą pačią tvarką kaip ir kode su visut visais galimais indikatoriais: xxx-b1-c1.png
      Jei tik spalvą ir antrą dalį: xxx-c1-l1.png ir t.t., ir pan.

      Panaikinti
  30. Atsiprašau, o kaip rasti nuogą kūną? (Tik su liemenėle ir apatiniais) Be plaukų ir viso kito.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. http://static.xs-software.com/ladypopular/v3/img/model/body/body-1.png

      Na, čia be apatinių. Tik įdegis, tačiau tikiuosi to ir prašei ^^

      Panaikinti
  31. Norėčiau kai ko paklausti. Radau ne pilno dydžio suknelę (kodas 711). Ji labai graži ir norėjau ją rasti pilno dydžio. Žodį ''thumbs'' pakeičiau į ''model'', prie dress pridėjau /dress ir visa kita, krūtinės dydį parinkau 3 ir spalva... Išbandžiau visas spalvas (nuo vieno iki 73) ir nei viena netiko! Ką blogai padariau, kaip rasti pilno dydžio suknelę!? Štai link'as tos suknelės ne pilno dydžio https://static-ladypopular.com/ladypopular/v3/img/thumbs/dress-711.png

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Suknelės su pozomis turi ir įdegio kodą - t. Ar kartais jo nepamiršai?

      Panaikinti
    2. Tikrai xd pamiršau xd Ačiū :>>

      Panaikinti
  32. o kaip reikia uzdeti rasta drabuzi ant paneles?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasto drabužio "uždėti" ant panelės neįmanoma (na, bent jau taip, kad jį matytų visi). Šie drabužiai naudojami nuotraukų redagavimui ^^

      Panaikinti
  33. hi dear I want to learn spoiler codes.I find this codes but I dont find spoiler

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.