2016 m. kovo 1 d., antradienis

Kolekcija "Raudona ir Balta"


Įrašą parengė - Liamba, Lunalight ir Vyshnia.




Sveiki, brangūs skaitytojai,

kovo 1-mą Lietuvoje Grybauskaitė švenčia gimtadienį (na, ir mano tėtis :D), o Bulgarijoje švenčiama Baba Marta diena. Baba Marta (močiutė Kovas lietuviškai visiškai ne kaip skamba, tad lieku prie originalo ^^) - tai mitinė būtybė, kuri atneša žiemos pabaigą ir pavasario pradžią. 

Šią dieną Bulgarijoje draugai vieni kitiems dovanoja iš raudonų ir baltų siūlių supintas apyrankes ar žmogeliukų porą, vadinamą martenica. Taip linkima sveikatos ir laimės visiems metams.

Tokius atributus turėjome ir senojoje žaidimo versijoje. Luna į SP pabaigą buvo labai juos pamėgusi, tad vietoje vaizdu iš interneto dalinuosi savo senosios galerijos deriniu :))
Derinys buvo skirtas rašytojai Jurgai Ivanauskaitei. Įdomu, jog tik užvakar susižavėjimą šia rašytoja savo blog'e išreiškė mūsų Mirseta :) Tad linkėjimai tau, mergyt :D

Grįžtant prie Babos Martos. Dar vienas labai smagus ir gražus sakinukas apie ją iš wikipedios straipsnio (ČIA) - saulė išlenda tik tada kai ji šypsosi. Ar gi ne miela? Ar gi ne romantiška? 

Niekam ne paslaptis, jog Superpanelė yra bulgarų kompanijos XS Software žaidimų kūrėjų darbas. Jų prisirišimas prie savo šalies pademonstruotas ir senojoje versijoje, per mano jau minėtas ten buvusias martenicas. Panašu, jog atėjo laikas dar kartą priminti visų žaidimo versijų žaidėjoms, kur jų šaknys. Tad nors kolekciją pristančioje žinutėje apie tai nieko neužsiminta, manau, jog šią kolekciją drąsiai galime sieti su Baba Marta :)) 

Su mielų Anonimų komentatorių pagalba jau žinome, jog vienas šiandienos kolekcijos derinys pieštas pagal 2015 metų Valentino pavasario-vasaros kolekciją. Viena bloger'ė (ČIA) susijaudinusi ir besididžiuodama rašė, jog kolekcija įkvėpta bulgariškų tautinių rūbų. Tačiau patys dizaineriai įkvėpimo šaltiniais vardino Šekspyro eiles, Dantės "Dieviškosios komedijos" Pragaro dalį ir rusų-prancūzų dailininko Marko Šagalo (Marc Chagall) kūrinius (jei kas neseniai matėte "Noting Hilą" su Julia Roberts ir Hugh Grantu, tai jie ten jo paveikslu žavėjosi ;) ). Tad kolekcijos apžvalgoje (ČIA) formos, spalvos bei raštai priskirti rusų etnografijai. Tačiau ką išmano tas Vogue, ar ne? :D

























Kolekcija, nors ir visiškai mažutė akį labai džiugina. Tas sarafanas, galbūt ir tikrai pernelyg rusiškas, o rankinė - babiška, tačiau visa užgožia palaidinės ir raudonieji batukai bei sijonas. Susižavėjau vos juos pamačiusi, tad kolekcijos mažumas šįkart per daug nepiktina. Ypač kai ir pati esu gana patriotiškas, gana palankiai etnografijai nusiteikęs žmogus :))

Šįkart galima ir labai pasidžiauti normaliomis kainomis. Na, mažių mažiausiai normaliu kainų nominalų santykiu, jei jau kam jos vis tiek atrodo aukštos.

Turime vos vieną rūbelį už safyrus, 5 už smaragdus, o lygiai pusė kolekcijos - už dolerius. Tad nors visko tikrai mažai, tačiau tą viską galima ir įsigyti ;)

Tad ir mūsų blog'o komanda sveikina visas jus su pavasariu. Ir linkime giedros nuotaikos ;)

P.S. One more time - we thank for two anonymous, who prompted us with Valentino collection and Baba Marta ;)
Kisses. 


6 komentarai:

  1. linkėjimai atgal!
    ir šis Jurgai Ivanauskaitei dediktuotas derinys net keista, kaip įtikinamai kuria aplink save paslaptingumo, tokio nevaržomo, kiek paaugliško polėkio į meną, pasaulį, jaunatviško maišto aurą. :)
    ir nežinau, ar skaitei jos knygą "Miegančių drugelių tvirtovė", bet žinok, jog man šis prie Lunos rymojantis šuo būtent su toje knygoje aprašomais retriveriais ir asocijuojasi - maloniai nustebinai!
    o jus taip pat su Baba Marta sveikinu :D ^^

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hey, dėkui labai, Mirsetuk :)
      "Miegančių drugelių tvirtovės" neskaičiau, tačiau apskritai nesu pavyzdinga grožinės literatūros skaitytoja. Profesija nelabai tam palieka laiko :D Tad smagu, jog pataikiau kažką daugiau, nei vien derinio nuotaika, link Jurgos kūrybos :))

      Panaikinti
  2. Patiko straipsnis.Kolekcija taip pat aww , ir kainos kaip sakete normalios puse kolekcijos galima issigyti.Jau issigijau beveik visa uz dolerius.Geras blogas geri pranesimai;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Y-ei, labai smagu, jog patiko tiek kolekcija, tiek įrašas ^^

      Panaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.