2017 m. sausio 10 d., antradienis

Sužadėtuvių vakarėliai: pirmas pakvietimas (I)

Pastaruoju metu sužadėtuvių vakarėliai gerokai nurimę... Jų ir mažiau, ir rečiau pasirodo, ir šiaip mažiau emocijų kelia, kadangi jau kiek įgriso. Tačiau MA pasaulis nuolat plečiasi, nuolat prisijungia naujų žaidėjų, kurios nori išbandyti visas žaidimo galimybes, karts nuo karto sugrįžta senos žaidėjos, kurios ilgą laiką buvo apleidusios MA ir pan. 

Tad šis įrašas visų pirma skiriamas jums - dar niekada nebuvusioms sužadėtuvių vakarėlyje, tačiau be galo norinčioms ir galbūt jau net turinčios savo vakarėlių centre pirmąjį pakvietimą (nors kalbamuoju momentu tai techniškai neįmanoma 😆).

Kita svarbi šio įrašo auditorija - būsimos sužadėtuvių vakarėlių organizatorės. Labai tikimės, jog šis įrašas ir jums pasirodys naudingas ir galbūt padės pakontruoliuoti į visas puses iš susijaudinimo ir džiaugsmo šokinėjančius svečius, kurie nelabai suvokia savo dalyvavimo vakarėlyje rimtumo 😉

Galiausiai įrašas skirtas ir visoms toms, kurios nuolat galvoja apie naujokių klaidas/bendrą elgesį ir nuolat dėl jo susierzina, tad šis įrašas galbūt bus taps tuo palaiminguoju pagaliaaaauuuu kas nors visa tai išdėstė 😊

Taigi pradedam:

Taip! - labai svarbu įsidėmėti, jog išprašytas ar savaime gautas kvietimas dar ne visas jūsų vargas prieš būsimą sužadėtuvių vakarėlį! Nors tolimesnį tekstą ir sunumeruosiu, tačiau išties visi punktai vienodai svarbūs. Tiesiog mėgstu numeruoti dalykus 😊

1) nors ką tik sakiau, kad numeracija čia nesvarbi, vis dėlto taisyklė numeris vienas yra:
pasirodyk vakarėlyje!

Kai jau priimi pakvietimą į sužadėtuvių vakarėlį, pasistenk pasižymėti, kurią dieną jis bus. Taip, tai gali būti ir po dviejų savaičių ir už poros valandų, tad kiekvienai reiktų savo būdo kaip prisiminti artėjančius vakarėlius. Gali į jį vėluoti, gali pasirodyti ir vėl išeiti, gali vykdyti tik kas antrą misiją, tačiau svarbiausia, jog tavo lemputė prie vardo svečių sąraše būtų žalia, o vakarėlio šeimininkė žinotų, jei vėluosi. Galų gale, kokio velnio reikia priimti pakvietimą, jei nežinai ar galėsi dalyvauti?

Kvietimas niekur nedings - visada galima jį priimti ir vėliau, jei nenorite sukti galvos dėl miglotų savo planų, ar nemėgstate rašinėti nepažįstamoms panelėms.

Atmesti pakvietimą į vakarėlį, taip pat ne nuodėmė. Jei tikrai žinote, kad vakarėlio dieną važiuosite į ekskursiją su klase, tai gal geriau ir mėgautis ta ekskursija. 

Viso šio teksto išvada: raskite būdą kaip prisiminti, kurią dieną esate pakviesta į vakarėlį, o jei planai netikėtai pasikeistų pasistenkite informuoti vakarėlio šeimininkę apie vėlavimą ar negalėjimą dalyvauti 😊

2) tęsiant tą pačią - vakarėlio laiko temą - nepakenks priminti apie laiko (valandų, minučių ir sekundžių) sampratą MA.

Vakarėlių centre būsimo sužadėtuvių vakarėlio pradžios laikas nurodytas žaidimo serverio laiku, kuris priklauso UTC +1 laiko juostai. Lietuva yra UTC +2 laiko juostoje, todėl jei vakarėlių centre nurodyta, kad vakarėlis prasidės 10 val. ryto, tai Lietuvos laiku jis prasidės 11 val.
Blogiausiu atveju, jei vis painiojasi pridėti ar atimti ir kiek, sulyginkite savo ir MA laikrodžius 😊


3) pasidomėkite, ar vakarėlis turės aprangos kodą, koks jis bus (jei bus) bei aprenkite lėlę pagal duotą temą (vakarėlio dieną, žinoma 😊). 

Bet kurią atsakingą senbuvę vienas labiausiai užknisančių dalykų vos prasidėjus sužadėtuvių vakarėliui - varlių klausimai, kokia tema čia reikia rengtis? Kva kva kva, vis išlenda kas kiek laiko po naują varlę/varną. Atsiprašau, bet susilaikyti nuo tokių apibūdinimų sunku. Ypač kai tokie kvaksėjimai tebesitęsia ir kai vakarėlio fone jau stovi 10 merginų žaliomis suknelėmis, tai... hmmm, kokia galėtų būti vakarėlio tema?... Gal kosminiai karai?

Žinoma, neretai pasitaiko, jog vakarėlio šeimininkės klubui skirta viena spalva/tema, likusioms panelėms - kita. O galbūt yra ir daugiau klubų, kuriems taip pat skirtos atskiros temos? Bet kuriuo atveju, spėlioti ir erzinančiai klausinėti svečių neverta. Būkite savarankiškos! Užtenka, kad ir vakarėlio dienos rytą apsilankyti vakarėlio šeimininkės profilyje.

Visų pirma patikrinkite šeimininkės profilio aprašymą ("Informacija") bei komentarus. Paprastai būtent ten panelės nurodo savo būsimo vakarėlio temą ar temas.

Puikiu pavyzdžiu, kokio teksto reiktų ieškoti vakarėlio šeimininkės profilyje, pasidalino panelė Storma 😊 Už tai dideliausias ačiū dar kartelį 🐼


Žinoma, jums rūpimas komentaras jau gali būti apkrautas kitais, tad pereikite arba tiesiai prie paskutinio komentarų puslapio, arba peržvelkite juos visus. Net jei vakarėlis aprangos kodo neturi, ir tai gali būti nurodyta šeimininkės profilyje. 

Jei vis tik jokios informacijos neradote, vadinasi:
a) ieškote dar per anksti (pvz., dvi savaitės iki vakarėlio);
b) komentaruose buvę nurodymai išsitrynė suėjus savaitei ir šeimininkė to nepastebėjo;
c) vakarėlio temos gal ir nebus.

Jei įtariate b) variantą, galite parašyti vakarėlio šeimininkei ir paklausti, ar jos vakarėlis turės kokią tematiką. Jei panelė ir neatrašys, galbūt jau po valandėlės jos profilyje rasite patalpintą komentarą su visa reikiama informacija.

4) į vakarėlį nedera eiti tuščiomis, t.y. derėtų pasitaupyti smaragdų ir pasilaikyti šiek tiek dolerių vakarėlio užduotims vykdyti bei dovanai įteikti.

Vakarėlio metu galima susirinkti nemažai apdovanojimų vykdant misijas, tačiau reikia nepamiršti, jog ir misijų įvykdymas kainuoja. Dovanų vaikinui siuntimas, populiarumo priedų pirkimas kainuoja smaragdus, tad čia jų neišleisite labai daug. Daugiau smaragdų gali prireikti norint įteikti kokią rimtesnę dovaną - rūbą, baldą, o jei šukuoseną, tai tikrai labai nemažai.

Doleriai bus reikalingi vykdant daugiau misijų - fotosesijų ir kovos su supermodeliais įrangos pirkimas, balsavimas už kitas paneles, apsilankymai grožio salone, laimingosios kortos, pasimatymai su vaikinu. Nesunku paskaičiuoti, jog mažių mažiausiai vakarėlio misijas įvykdyti po vieną kartą kainuoja 6600 dol. panelėms neturinčioms sužadėtinio ir 7500 dol. jau susižadėjusioms (skiriasi minimali pirmojo dienos pasimatymo kaina).

Tad dėl ramios širdies patarčiau į vakarėlį ateiti kišenėje turint 8000-10 000 dolerių ir mažiausiai 9 smaragdus (lygiai tiek reikia abiems misijoms po kartą įvykdyti). Jei seksis suspėti su visomis misijomis, tai sužadėtiniams dovaną galėsite įteikti iš jose surinktų žaliųjų 😉

5) iš anksto susiraskite supermodelį! 

Daugelis vakarėlių šeimininkų šią sąlygą nurodo ir savo pageidavimuose. Tai reikalinga tam, jog būtų bent kokia viltis įvykdyti kovų su supermodeliais misiją. T.y. jūs prieš vakarėlį susirandate modelį (po paieškos atsiranda mygtukas "Dvikova" kitaip tariant), jo nespaudžiate, nespaudžiate, jis niekur nedingsta, kad ir tris dienas iki vakarėlio, o jau jo metu prasidėjus misijai iškart kovojate dvikovą ir užsidedate pliusiuką prie misijos 😉

Žinoma, nepamirškite įvertinti savo galimybių kovoje su supermodeliu. Pavyzdžiui, aš pati prieš kovodama su net ir 0 lygio supermodeliu užsidedu bent vieną mažiausią priedą ir aktyvuoju vienu automobilį. Antraip pirmą kartą dažniausiai pralaimiu 😒

Taip pat visai gera mintis prieš vakarėlį paskutinę fotosesiją palikti su 100% smaragdų radimo tikimybe. Jei misija, kurioje reikia smaragdų kiekio, o ne fotosesijų skaičiaus, bus pirmiau - taip pat iškart ją įvykdysite (žinoma, nesąmonių kai net su 100% tikimybe sistema neranda smaragdų pasitaiko, tačiau laaaaabai retai).

6) vakarėlio dieną elkitės apgalvotai karnavale ir kitur. Turiu omenyje, prisiminkite kokios būna vakarėlių misijos (visas jas ir net dviem daugiau (vis pamirštu išsiaiškinti, kurio atlygio misija kovoti mados arenoje yra palikta, o kurios dvi panaikintos), galite rasti mūsų puslapio "Sužadėtuvės" gale) ir neprisidarykite žioplų situacijų, kai vakarėlio dieną jau esate atvertusios visus nemokamus bandymus laimingosiose kortose, sužaidusios visus mini žaidimus, ar jau tiek kartų kvietėt vaikiną į pasimatymą, kad jų kainos pakilo nebeįkandamai 😖 Tiesą pasakius, man pareiškimai vakarėlių pokalbių kambaryje, jog "ups, šiandien jau verčiau visas kortas" skamba kaip įžeidimas vakarėlio šeimininkei. Kiekvienai panelei jos sužadėtuvių vakarėlis yra vienintelis per visą žaidimą. Tad jei jau tą dieną buvote aplaidžios ir nepagalvojote apie žmogų, kuris jus pakvietė švęsti kartu, bent nutylėkite tai...

Tiesiog susilaikykite nuo kai kurių veiklų MA, kurios bus misijose, kad neprarastumėt misijų atlygio.


7) prieš prasidedant vakarėliui būtų malonu, jei sureguliuotumėte savo kainų nustatymus balsuojant ir grožio salone. 

Dalis žaidėjų naudojasi funkcija, kuri leidžia vienu pabalsavimu arba apsilankymu grožio salone sumokėti daugiau dolerių ir gauti atitinkamą kiekį mados taškų. Taip pastarieji minimaliai prarandami, tačiau greitai galima išleisi didelę sumą ir nebesukti galvos dėl kvietimų į dvikovas.

Vis tik vakarėlio metu šie nustatymai turėtų būti minimalūs. Kadangi vykdant misiją užsiskaito tiek jos įvykdymų, kiek gaunate mados taškų vienu paspaudimu!

Tad jei turite nustatymą balsuoti už 5000 ir gauti 70 mados taškų reiškia, jog misijos metu bus registruota, jog jūs pabalsavote 70 kartų ir automatiškai 69 panelės vakarėlyje neteks galimybės pabalsuoti! Labai negražu... 😩

Balsavimo už paneles ir apsilankymų grožio salone misijos ir taip įvykdomos žaibiškai, tad tokių negalvojančių apie kitus priemonių joms tikrai nereikia 😉

⚓ ⚓ ⚓

Na, štai... Atrodo tiek tų pamokymų prieš ruošiantis apsilankymui pirmajame Sužadėtuvių vakarėlyje 😊 Kadangi įrašas labai išsiplėtė dalis "Per" ir "Po" paliksiu kitam kartui 😉

Kol kas linkiu malonios likusios dienos 😉
- Lunalight

14 komentarų:

  1. Aš dar pridėčiau, kad reikia prieš vakarėlį paieškoti kokio trumpo sveikinimo ar apgalvoti ką parašysi į sveikinimų langelį, nes "sveikinu" arba "su" laaaaabai nervina. Vakarėlio šeimininkė nusipelnė bent jau pagyrimo už pastangas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, Iveta, nežinau... Mane labai nustebino tavo entuziazmas dėl tų sveikinimų ir tavo sužadėtuvių metu. Aš pati nė vieno tų sveikinimų turbūt taip ir neperskaičiau :/ Tiesiog buvau labai užsiėmusi viso vakarėlio metu.

      Tuo tarpu su pagyrimais šeimininkei visiškai sutinku! Tam bus skirtas punktas antroje šio įrašo dalyje ^^

      Panaikinti
    2. Na, aš tai viską išsisaugojau. Paėmiau ir nukopijavau į blogą. Kartais smagu paskaityti ir prisiminti. Malonu, kai parašo kažką labai nuoširdžiai.
      O vat pačio pokalbio, tai aš skaityti laiko neturėjau ir jei kas ten kažką atėjęs ir parašė apie mano darbą, tai tikrai nemačiau ir kopijuoti nebuvo ir nėra kaip. :D

      Panaikinti
    3. Taip taip, šią temą irgi norėsiu paliesti kitame įraše - kaip šeimininkės dažniausiai neturi laiko stebėti pokalbių ir kaip man gaila ten visų surašomų "Kokia graži aplinka"... vėjas laukuose tiesiog.

      Panaikinti
  2. Labai geras įrašas! Labai smagu, kad pakreipėt blogą tokia... informacine, edukacine, o ne naujienų linkme :) Jei kada ateityje teks daryti sužadėtuvių vakarėlį, tai būtinai į profilį įsidėsiu šio įrašo nuorodą. :) Kone viskas kas mane nervina labai labai, surašyta ir paaiškinta :D Dar geriau būtų jei šis įrašas tikrai pasiektų akis tų, kurios pasimetusios būna per vakarėlius... :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, jog įrašas patiko, Kylie :) Dar bus antroji jo dalis, tad jau po jos būtų labai smagu, jei pasidalintum mintimis, kodėl tik "kone viskas" kas ir tave nervina suminėta :D

      Ir aš taip pat be galo tikiuosi, kad abu šie įrašai pasieks bent kokį 30 proc. pasimetėlių :)

      Panaikinti
    2. Aš jau iš karto galiu pasakyti! :D Pats pirmas punktas yra apie mane! Aš mėgstu nesudalyvauti vakarėliuose, apie juos pamiršti ir prisiminti tik tada kai prisijungusi randu žinutę "Šeimininkė tave išmetė iš vakarėlio." Ir tame net nelabai matau problemos :D Na aišku, idealiu atveju tai geriausiai būtų galima daryti kaip tu minėjai - paspaudžiant "priimti kvietimą" kai TIKRAI žinosi ar galėsi dalyvauti. Bet bet bet... :D Na man visada atrodo, kad aš dalyvausiu, kažkaip taip primetu, kad ai savaitgalis, vis tiek nieko neveiksiu. Bet kadangi geriausi dalykai nutinka netikėtai, arba būtent tada kai jau pasižymėjusi, jog dalyvausiu, tai ramia sąžine nesudalyvauju vakarėlyje :) Man tai atrodo nesąmonė tarkim sakyti savo antrai pusei, ai tai aš neisiu su tavim pietauti į miestą, vien dėl to, kad reikia prie kompo pasėdėti. Arba kažką veikti ir būti įlindus į telefoną, kad pažaisti žaidimą (kad bent būtų patogus appsas tam žaidimui, o dabar per naršyklę, stumdyt pirmyn atgal vaizdą... fuj fuj)... :) Aš čia taip save teisinu. Gal vis gi reiktų pradėti praktikuoti tą kvietimo priėmimą dieną prieš vakarėlį. :D

      Panaikinti
    3. Oi, aš tikrai irgi prieš dalyvavimus vakarėliuose vietoje realios veiklos, ir prieš abiejų darymą vienu metu. To pirmo punkto esmė ir buvo - arba dalyvauji, arba ne ir dalyvauji tada, kai tikrai žinai savo galimybes :)

      Turint omenyje, jog šis įrašas visų pirma skirtas žaidimo naujokėms, turiu įspūdį, jog dalis jų susikuria anketą, po to numeta ir nors zyzė pakvietimo po to vakarėlyje nepasirodo, nes iki to laiko tiesiog žaidimas nusibosta.

      Na, čia tiesiog vėl rodo ragiukus mano principas - arba daryti gerai, arba nedaryti išviso, kuris galioja man visur. Tiek MA, tiek rašant referatą, tiek kepant sausainius :)

      Panaikinti
  3. Pralinksminai su tuo savo "kva kva kva" posakiu :-D
    Manau, šis įrašas tikrai bus naudingas bent keletui 'varlių', o ir kitoms bus įdomu paskaityti... :-D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu tave vėl čia matyti, Lady, ir smagu pralinksminti bent kiek :))
      Tikiuosi išties bent kelios naujokės tikrai perskaitys šiuos įrašus ir nuo to bus lengviau tiek joms, tiek mums :)

      Panaikinti
    2. Ypač mums :-D ^^
      Erzina neprilygstamai, o ypač tas nuolatinis prašinėjimas daryti nuotraukas XD Dar vienas labai erzinantis dalykas - reklamavimasis. Viskas gerai, jeigu šeimininkė leidžia, bet to dažniausiai nebūna, plius, dar yra ir spam'inimas, kuris užknisa taip pat kaip ir anksčiau paminėti dalykai. Tie vakarėlio pokalbiai - suktas reikalas... :-DDD

      Panaikinti
    3. Visiškai... bet iš kitos pusės, galima imti pasiilgti ir tokių suktų reikalų, kai tokia nykuma MA be vakarėlių :D

      Panaikinti
  4. Šaunuole puikiai pabirbėta Lunyt!!:D

    AtsakytiPanaikinti

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.